dijous, 27 d’octubre del 2011

27 d'Octubre bona regada, d'un front actiu

Avui 27 d'octubre de 2011, ha tornat a ser notícia les pluges. Ja que durant el matí, ens ha passat pel camp de Tarragona la part més activa d'un sistema frontal, donant precipitacions importants a tot el camp de tarragona, la tempesta a diferencia de la que ens va afectar la matinada del passat dilluns ha estat molt més general, afectant molt més territori i també amb menys aparell elèctric, que la tempesta del dilluns. En la següent imatge podem veure la aparatositat del front, just quan descarregava al camp de Tarragona:

 font:sat24.com

 I en la següent imatge, veiem com les precipitacions s'endinsaven terra endins, provinents del mar,  perfectament organitzades gairebé encadenades una darrera l'altre i amb força vigorositat:

Font: Alarma-de-lluvias.com

 Font:elaboració propia

Vegeu com les tempestes entraven desde el mar cap al Baix camp, perfectament canalitzades per la concavitat del camp de tarragona, que ha produït màxims de precipitacions de 67 a Alcover, 66mm a la Riba, 56 a Torredembarra, 50 a Constantí, 47 a Altafulla o 35mm a Reus. vegeu la distribució espacial de les pluges:

 Font:meteoreus.net

Cal destacar que la situació era força dinàmica cosa que ha provocat que tot i ser molt activa i favorable a les pluges, es desplaces amb força celeritat. Vegeu la composició del radar en el moment que descarregava:

 (clic a sobre per veure l'animació) Font:meteocat
Per fer-nos una idea de la alta intensitat de la precipitació vegeu el meteograma de Reus:

font:meteoreus.net

A causa que ha durat poc, però degut a la intensitat de seguida s'han produït rierades, que novament han desbordat rieres com la de Barenys, que s'ha tornat a desbordar a Salou. O avingudes importants com la del Francolí:

Francolí al seu pas per Tarragona.    Font:meteopallars

Finalment, la tarde a estat força més tranquila, fins i tot s'han vist boniques postes de sol com aquesta:

Preciosa la posta de sol vista desde el Tossal de la Baltassana (1201m) al fons el sol ponent-se per la Serra del Montsant i uns corbs sobrevolant el Tossal,  font:Meteoprades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada