dijous, 1 d’octubre de 2015

Llevantada al Baix Camp i l'Empordà (29-30 setembre 2015).

Aquests últims dies de setembre ens han dut el primer temporal de llevant-gregal de la tardor, tot i no ser de primera divisió, han donat registres de pluges importants sobretot al golf de Roses i al Baix Camp durant la llevantada del dia 29. i molt mala mar durant el dia 30, ja amb vent de Gregal.

Moment en que descarregaven amb més força les tempestes al Baix Camp i al Golf de Roses, durant la tarda. font:meteo.cat

Les intensitats de precipitació van ser molt elevades així a Riudoms (Baix Camp)van caure 26mm en 30 minuts, a Tarragona (Tarragonès) 26,4mm en 30 minuts i a St.Pere Pescador (Alt Empordà) 30mm en 30 minuts. Vegeu l'animació de les imatges de radar del dia 29 de setembre:

Font:Marc Rusi

Pel que fa a l'evolució de la pertorbació, vegeu el següent vídeo-animació de la pertorbació al seu pas per sobre de casa nostra:
.
 Animació de la pertorbació que ens ha creuat al llarg dels dies 29 i 30 de setembre. mapes en alçada a 500hPa. font:tiempo.com (click a sobre per veure el vídeo)

Les quantitats totals registrades el dia 29 van superar els 100mm al golf de Roses, i es van apropar força als 100mm al Camp de Tarragona:

 Precipitacions acumulades durant l'episodi de pluges. font:meteo.cat

Mapa de precipitació de les quantitats més importants. font:tv3


Aquestes van ser algunes de les conseqüències als carrers de Riudoms (Baix Camp) on van caure 66.2mm en total, 26 dels quals en tans sols mitja hora:

 Carrers de Riudoms després de caure més de 50mm en molt poca estona.

Pel que fa al dia 30 les pluges van ser més minses ja que els vents van girar a Gregal, els quals eren més secs, alhora que la pertorbació s'allunyava cap a Itàlia, però el vent de Gregal és va enfortir al litoral, cosa que va comportar un empitjorament notable de la mar, que malauradament es va cobrar 2 víctimes a Lloret.
Val a dir que en general, aquest mes de setembre ha estat extraordinàriament plujós aquí al camp de Tarragona, vegeu el mapa d'acumulació mensual:
font:meteo.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada