dimecres, 12 de febrer de 2014

Mestralada de Primera Categoria (10-02-14)

Aquest dilluns ens ha afectat una mestralada de 1ª categoria. que ha deixat fortíssimes ventades a gran part del camp de Tarragona i Terres de l'Ebre superant en molts casos els 100km/h i fins i tot apropant-se al 150km/h en algun indret.

El cas es que ens va passar un front força actiu, però amb vents del sud-oest al davant, per tan amb temperatures força suaus, acompanyada per una pertorbació que es va aprofundir força (990hPa), en passar pel nord-oest de la península. Així en menys de 24hores la pressió atmosfèrica va baixar més de 30hPa, cosa que a les persones més sensibles els afecta de de diverses maneres, com dolors a les articulacions o mals de cap... Vegeu el front quan arribava a Catalunya:

Arribada de la baixa el diumenge a la tarde
font:Elaboració pròpia a partir de Eumetsat

El front en sí, no va deixar massa aigua, ja que aquí quan arriben pertorbacions atlàntiques deixen en general poca aigua. Però encara va arribar amb prou energia per a deixar pluges moderades força generalitzades d'entre 10 i 20mm al camp de Tarragona. Vegeu el mapa de acumulació de les precipitacions:

font:meteo.cat

Però el mes destacable va ser un cop va passar el front, el dilluns quan va entrar l'aire fred i sobretot el Vent, vent molt fort i violent de Mestral (Nord-Oest), ja que les isòbares estaven molt juntes i canalitzaven molt bé els vents del nord-oest per la vall de l'Ebre: vegeu el mapes previstos de vent pel dilluns que es van complir al 100%:


  Font:WFR meteo.cat/Tv3

Les ratxes de vent màximes més destables a Tarragona, van ser les següents:
  1. L'Hospitalet de l'Infant 145 km/h. (Baix Camp)
  2. Mas de Barberans 130km/h (Montsià)
  3. L'Albiol 126 km/h (Baix Camp)
  4. Reus 115 km/h (Baix Camp)
  5. El Perelló 110km/h (Baix Ebre)
  6. Mas de Barberans 106km/h (Montsià)
  7. Amposta 105 km/h (Montsià)
  8. Tortosa 102 Km/h (Baix Ebre)
  9. Valls 95 km/h (Alt Camp)
  10. Tarragona 91 km/h  (Tarragonès)
Font:Meteoclimatic, meteo.cat

Algunes conseqüències del temporal de vent, van comportar l'activació del PROCICAT, moltes trucades al 112 per trossos de façana despresos, arbres caiguts, etc.. també es van suspendre les activitats extraescolars a "l'exterior", però sobretot hi van haver diversos camions bolcats a l'Autopista AP-7, que van obligar a tallar-la varies hores:Font: delcamp.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada